X
تبلیغات
قدم زدن با جودی - بستنی و بستنی ساز

قدم زدن با جودی

باز کن چشمت را تا که گل باز شود؛ قصه زندگي آغاز شود؛ تا که از پنجره چشمانت، عشق آغاز شود ...

بستنی و بستنی ساز

توضيح نوشت : اين پست رو روز دوشنبه نوشتم. ولي يادم مي‌رفت يا وقت نمي‌كردم عكس‌ها رو از خونه بيارم. بدون عكس هم كه لطفي نداشت. خلاصه كه بدونين من بدقول نيستم. بستني‌های موجود در عکس هم ساخت بنده مي‌باشد.  (از بستنی های وانیل و انارم عکس نداشتم که بذارم)

كيف مي‌كنين تند و تند از خودم پست در مي‌كنم ؟! خب طبق قول و قرارهايي كه داشتيم اين پست اختصاص داره به بستني و بستني‌ساز.

روش درست كردن بستني تا اون جايي كه من مي‌دونم (اگه اشتباه مي‌كنم تصحيحم كنين) اينه كه بايد مواد بستني رو با هم مخلوط كرده و بذاريم فريزر. بعد از مدتي دوباره از فريزر دربياريم و باز هم بزنيم و دوباره بذاريم فريزر. بعد اين پروسه رو چند بار تكرار كنيم تا بستني اون حالت كش اومدن رو داشته باشه.

جهت تسهيل اين فرآيند، دستگاهي وجود داره به اسم بستني‌ساز ! دستگاه‌هاي بستني ساز يه بخش مشترك دارن. يه ظرف دو جداره كه داخل ديواره‌اش يه مايعي وجود داره. نمي‌دونم اين مايع دقيقا چيه، ولي وقتي اين محفظه دماش خيلي مياد پايين اين مايع تقريبا نيمه جامد ميشه. اين مايع سرما رو در خودش حفظ مي‌كنه. وقتي مواد بستني داخل كاسه يا ظرف مخصوص ريخته ميشه و با همزني كه در سر دستگاه تعبيه شده، مخلوط ميشن، اين محفظه حكم فريزر رو براش پيدا مي‌كنه. انگار كه در روش سنتي شما خودتون با بستني بشينين تو فريزر و اون تو بستني رو هم بزنين !!

پس اين قسمت محفظه و اون هم‌زن در تمام بستني ساز‌ها مشترك هستن.

بستني‌سازها به دو دسته تقسيم ميشن. بستني‌سازهاي ساده و بستني‌سازهاي كمپرسردار.

كاسه بستني‌ساز‌هاي ساده رو شما بايد داخل فريزر قرار بدين. يه چند ساعتي اونجا بمونه تا مايع درونش كاملا سرد بشه و دماش خيلي بياد پايين ، و بعد مي‌تونين ازش استفاده كنين (طبق روش بالا)

بستني‌سازهاي كمپرسردار ديگه به چنين كاري نياز ندارن. در واقع كمپرسر نقش همون فريزر رو ايفا مي‌كنه. يعني ديگه لازم نيست قبل از درست كردن بستني كاسه رو چندين ساعت داخل فريزر قرار بدين.

خب صرف نظر از اختلاف قيمتش، بستني‌ساز كمپرسردار بهتر به نظر مياد. طبق تحقيقات من تنها برند بستني‌ساز كمپرسردار در ايران فلر Feller هست. زماني كه تصميم گرفتم اين دستگاه رو بخرم با هر نمايندگي يا وارد كننده محصولات فلر كه تماس گرفتم، گفتن اين محصول رو تموم كردن و اصلا معلوم نيست بار بعدي‌اش كي وارد ايران بشه. چند ماه ديگه، يك سال ديگه يا ...

بستنی ساز فلر

 

ناچارا رفتم سراغ بستني‌ساز‌هاي ساده. باز هم طبق تحقيقات من برندهاي اين محصول در ايران عبارتند از :

الگانت Elegant تحت ليسانس انگلستان و ساخته شده در مالزي

بستنی ساز Elegant

مونتيس Montiss تحت ليسانس هلند

سورين Severin ساخت كشور آلمان

بستنی ساز Severin

كروپس Krups (تنها اطلاعاتي كه ازش دارم اينه كه تحت ضمانت شركت آسياكيش – وارد كننده محصولات مولينكس در ايران - هست)

در مورد چهارمي اطلاعات خاصي ندارم اما سه تاي اولي. يه فاكتور مهم در مورد بستني‌سازهاي ساده اينه كه مدت زماني كه لازمه قبل از تهيه بستني، كاسه بستني‌ساز در فريزر (با دماي 18-) قرار بگيره چقدره. در مورد الگانت و سورين اين زمان 8 ساعت بود، اما براي مونتيس 18 ساعت. پس اين به كل منتفي شد.

بين الگانت و سورين، اول رفتم سراغ سورين. مخصوصا كه وقتي تو چند تا سايت خارجي search كردم ديدم جزو برندهاي نسبتا مطرح در زمينه بستني‌سازه. تنها عاملي كه باعث شد بي‌خيال خريدنش بشم قيافه‌اش يود. همين ! زياد با قيافه‌اش حال نكردم ! (مي‌دونم دليل قانع كننده‌اي نيست اصلا !)

پس در آخر الگانت رو انتخاب كردم. يه همين سادگي به همين خوشمزگي.

خب برسيم به قسمت تهيه بستني. همراه بستني‌سازم به من يه دفترچه دادن كه طرز تهيه حدودا 30 تا بستني توش بود. من بستني شاتوتي و وانيلي و نسكافه‌اي رو طبق دستور اون دفترچه تهيه كردم. اما به اين نتيجه رسيدم اين همه جينگولك بازي لازم نيست ! طبق تجربه‌ام از روي سه تا بستني متوجه شدم دستور تهيه بستني شاتوتي (طبق اون كتاب) براي بستني‌هاي ديگه هم صادقه. هم بي‌دردسرتر بود هم به نظر من و لوك خوشمزه‌تر.

بستنی شکلاتی + نسکافه

بستني‌هاي شكلاتي و انار و هلو رو طبق هون دستور درست كردم و به اين نتيجه رسيدم حق با من بوده !!

خب براي تهيه يه بستني چه چيزهايي لازم داريم ؟

شير

خامه

ثعلب 1 قاشق چايخوري (اين از واجب هم واجب‌تره !)

شكر

افزودني

 

چي ؟ من اصلا بلد نيستم دستور آشپزي بنويسم ؟ چرا مقدار مواد رو ننوشتم ؟ خب الان ميگم براتون !

بستنی نسکافه + خامه + شکلات مایع

اولا منظور از افزودني، چيزهاييه مثل نسكافه، ميوه‌ها، شكلات و ... يعني هر طعمي كه مي‌خواين بستني‌تون داشته باشه !

خب مقدار شكر ارتباط مستقيم داره با مقدار افزودني و حجم بستني‌اي كه دارين درست مي‌كنين و ذائقه خودتون. يكي شيرين‌تر دوست داره يكي ملس‌تر. موقعي كه دارين مواد رو مخلوط كنين و بچشين و به مقداري كه دوست دارين شكر بريزين. دقيقا يه چيزيه مثل مقدار نمك تو غذا !

بسته به مقدار بستني‌اي كه مي‌خواين درست كنين بايد خامه و شير هم بريزين. مثلا اگه حدود يك ليتر بستني‌ ميخواين، بايد حدودا يك پيمانه و نيم شير و يك پيمانه و نيم خامه بريزين (هر پيمانه معادل 250ميلي‌ليتر) خوبه كه اندازه شير و خامه برابر باشه ولي اگه مي‌خواين بستني غليظ درست كنين، پيشنهاد سرآشپز (!!) اينه كه خامه‌اش كمي بيشتر باشه.

بستنی شکلاتی + هلو + نسکافه

بستني‌هاي ميوه‌اي رو هم ميشه با تكه‌هاي ميوه درست كرد و هم با آب ميوه. من با هر دوش امتحان كردم و خوب شد.

اينم مخصوص ناهيد جون : دستور بستني شاتوتي رو هم كه درست كردم با مقدار دقيق مواد اوليه‌‌اش براتون مي‌نويسم كه مي‌تونين به جاي شاتوت از آلبالو، توت‌فرنگي يا ميوه‌هاي مشابه هم استفاده كنين. (ميزان شكر باز به ذائقه خودتون بستگي داره.)

شير                  يك پيمانه (هر پيمانه معادل 250 ميلي‌ليتر)

خامه                 يك پيمانه

شاتوت               200 گرم

شكر                  سه قاشق غذا خوري

ثعلب                 يك قاشق چاي‌خوري

ليموي تازه          يك عدد (براي ملس كردن طعم بستني)

 

كاسه بستني‌ساز رو كه قبلا به مدت 8 ساعت در فريزر گذاشتين. شكر و ثعلب رو در يك ظرف مخلوط مي‌كنين. در يه ظرف ديگه شير و خامه و ليمو رو با هم مخلوط كنين (بهتره از همزن استفاده كنين تا خامه هم گلوله گلوله نشه) و بعد مخلوط شكر و ثعلب رو بهش اضافه كنين.

شاتوت رو در مخلوط‌كن بريزين تا تقريبا له بشه. بعد شاتوت رو به مخلوط بالا اضافه كنين.

وقتي همه مواد با هم مخلوط شد، مواد بستني رو بريزين داخل كاسه بستني‌ساز. درش رو خوب ببندين و روشنش كنين. حدود 20 تا نهايتا 25 دقيقه براي آماده شدن بستني كافيه.

بعد از اتمام كار بستني خوشمزه‌تون رو بريزين داخل يه ظرف و حدود نيم ساعت بذارين فريزر تا خوب خودش رو بگيره. حالا بستني شما آماده است. نتيجه هم ميشه اين :

 

نوش جان.

 

[ چهارشنبه شانزدهم شهریور 1390 ] [ 12:59 بعد از ظهر ] [ جودی ابوت ]

[ ]